Våra böcker

Våra böcker

Här finner du de beskrivningar på böcker vi har givit ut samt några som är under produktion

Tidsklippan


När Sarah Winston söker kontakt med eremiten, en sektledare som misstänks för att förlett över femtio personer i döden, upptäcker hon att händelsen sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Det visar sig att den lille mannen har ett förflutet som vida överskrider vad som anses vara möjligt. Hans berättelse trollbinder Sarah och får hennes världsbild att rämna. Hon vill veta mer och han förklarar sig villig att berätta, men på ett villkor. Hon måste hjälpa honom att fly från anstalten där han hålls fången och föra honom tillbaka till sin grupp.


Tidsklippan är inte bara en resa i tid och rum, den utforskar också mänsklighetens möjligheter och tillkortakommanden.

Drakberget

Drakens grotta har rasat samman och den stora skatten är begravd för evigt. Det enda draken har kvar är en förtrollad riddarrustning som inte begriper någonting.


Tillsammans ger sig iväg för att rädda fängslade prinsessor, men världen förändras under deras vandring och de blir attackerade av varelser som draken trott varit utdöda sedan länge.


Var kommer de ifrån, vad hände egentligen när drakens grotta kollapsade? Fanns där något mer än guld och ädelstenar?

Har det något att göra med den enorma gestalten som verkar följa efter dem?


Fiendearmén växer för var dag, kriget blir ofrånkomligt. Skall verkligen våra vänner förena alla styrkor och besegra den odödlige Mephistor, underjordens härskare?

Besatt av akvarell

Besatt av akvarell är en inspiration för dig som vill måla akvarell. Författaren Stefan Gadnell, erfaren bildlärare och konstnär från Sverige, bjuder generöst på egna målningar blandat med bilder av utvalda konstnärer från hela världen, allt för att inspirera dig i ditt målande.

Detta är ingen teknisk bok om papperskvalitéer och exklusiva penslar, här hittar du istället tips och tankar för komma igång med målandet, på ett konstnärligt såväl som personligt plan. Boken innehåller övningar som skyndar på din utveckling. I bokens senare del får du följa en demonstration från skiss och planering till färdig målning.

Besatt av akvarell, en smått filosofisk bok om akvarellmålning.


Magins två ansikten

Kriget mellan städerna Kuth och Kish har pågått i två långa år och blir allt mer brutalt. Magikerna som i början av kriget framhävdes som nyckeln till framgång begränsas av återhämtningsförmågan hos sin egen kropp. Men det cirkulerar sägner om en källa till obegränsad magisk kraft. En sådan kraft skulle kunna ge världsherravälde.


Dara, en femtonårig helare bär utan att veta det på fröet till denna kraft.  Dara är en skicklig helare med hög empati och förståelse. Men han är dessutom allvarligt störd med traumatiska minnen från barndomen där hans familj blev massakrerad. Sedan dess bär han på en ilska som är dödligt farlig. Släpper han fram den så frammanar han demoner som förgör allt i hans närhet. Till och med världen.

Dara får inte bli arg.

Någonsin.


Första boken i bokserien Den Tredje Sfären


Besök Tredje Sfärens Webplats

Fru Joredals knarkfabrik

En dag upptäcker Sigurd, en pensionerad IT specialist, numera hacker på heltid, att grannens make har blivit klonad. Dessutom tvingas hans fru koka knark i köket åt en mexikansk knarkkartell. Sigurd tar sig an fallet, men frun verkar inte helt överlycklig över detta.


Sedan ber Sigurds gamle vän Bengan om en tjänst; att hacka ett ryskt nätverk och plötsligt har Sigurd både Säpo, polisen och den mexikanska maffian efter sig.


Det visar sig att filerna Sigurd hackat innehåller eldfängt material. Det finns hemligheter som ingen vill skall sippra upp till ytan. Dokument som kan rasera det politiska systemet och delar av näringslivet. Kunskap som SÄPO är villiga att döda för att dölja.


Knarkpengar, attackhundar och Döden krånglar till allt än mer, men Sigurd mobiliserar sina resurser.


För det finns inget farligare än en uttråkad pensionär med ett tangentbord.


Första boken i serien om Sigurd och hans vänner


Besök Uppsala-by-sigurd!

Kapten Karlssons bordell

Frida har hittat en tjusig Grand Danois, men han verkar inte ha alla hästarna hemma.


Bengan planerar för att ruinera den vackra SÄPO-agentenen Britta, men får inte riktigt tummen ur. Brynolf raggar damer samtidigt som han jagat tjuvar och Sigurd får ställa upp när narkolepsin slår till.


Samtidigt bubblar hemska saker upp till ytan. En mördare går lös sedan fyrtio år. En mördare som inte vill bli avslöjad. När MC-gänget Aros Brothers dödshotar Sigurd och ryska spetsnaz-agenter kidnappar Britta börjar det som vanligt gå åt skogen. Och inte blir det bättre när Uppsalapolisens mest skjutgalna polis får nys om Kapten Karlssons bordell.


Kapten Karlssons bordell är en galet spännande och absurd deckarkomedi som får dig att både gapskratta och bita på naglarna.


Ibland samtidigt.Fem Nedfrysta Pekineser är ännu en Tidsrese-roman av Stefan Gadnell.


Boken börjar med ett förklara att tidsresor är helt omöjliga. Men sedan händer det något som gör denna omöjlighet möjlig, eller är det bara som det verkar?

Här får du känna på människans grymheter och godheter genom jordens resa i rymden. Spännande, märklig och lockande.

Magins Röda band

Resan norrut mot den röde magikerns viloplats fortsätter. Men det finns flera hinder:

En odöd armé attackerar den lilla skaran vid Mörkheden. Striden mot den odöda amén frigör Daras lagrade minnen och väcker slumrande krafter inom honom. Krafter som hotar förgöra allt och alla. Minnena plågar honom allt mer och dualiteten i hans sinne tar sig nya uttryck.


Daras minnesbilder plågar honom allt mer och minnet av det hemska som skett i barndomen blir tydligare och tydligare. Dara får svårare och svårare att hålla tillbaka sin ilska och kontrollera sina färdigheter.


Giraud strider mot sitt samvete när hans kompani får order om att döda oskyldiga män, kvinnor och barn. Hans skuldkänslor växer och flaskan blir hans flykt från verkligheten.


Del två i bokserien Den Tredje Sfären


Besök Tredje Sfärens Webplats

De vedervärdiga

apornas dans

Ondskan vaknar i Uppsala:


En sängkantsmördare härjar i Uppsala. Eller är det ett påhitt? En fantasi i ett skruvat sinne?


Rånare, mänskliga kameleonter och Fru Larsson komplicerar tillvaron samtidigt som en tvilling vaknar upp ur sin dvala.

En tvilling som har en räkning att utkräva. En räkning som bara kan betalas i blod.

En tvilling som är ytterst nära

galenskapens yttersta rand.


Nobelfesten närmar sig och den här gången får festandet en brutal avslutning.

På gång ...

fan fiction - de Namnlösa


I magikerakademin hålls unga magiker som boskap och dödas vid minsta tecken på att de inte kan behärska sin magi.

Kaileen blir tagen hit vid sin femårsdag och växer upp med döden allerstädes närvarande, där Väktarna godtyckligt straffar eller dödar barn. Handlingar som sanktioneras av Kyrkan.

Men Kaileen är inte som andra, hon har en mörk hemlighet - en hemlighet som skulle kosta henne sitt huvud i samma sekund som Kyrkan fick kännedom.


Loghan, en hertigs son, vars obetänksamhet har kostat hundratals människor sina liv lever i självförakt och misär. Mötet med Kaileen förändrar hans liv men innebär också att han numera är en jagad man - en Namnlös.


De Namnlösa jagas av alla men speciellt av deKovacs som har ett speciellt skäl till att se till att både Kaileen och Loghans avrättningar skall bli så spektakulära som möjligt.

Homo Sanguinis


Det är anno 1778, julaftons morgon då ett fruktansvärt missformat kadaver presenteras för professor Borelius, med en önskan om en obduktion i hemlighet. Resultatet är omvälvande och  Borelius har inget annat val än att vända sig till den ledande auktoriteten inom det biologiska området - Carl von Linné.


von Linnés lärjungar och Bromell inleder nu en jakt på sanningen om det svarta blodet och kadavrets hemlighet - Homo Sanguinis.